Lipogen | Αποτρίχωση με χρήση παλμικού φωτός
class="single single-pirenko_portfolios postid-178 wpb-js-composer js-comp-ver-3.6.12 vc_responsive"

Αποτρίχωση με χρήση παλμικού φωτός


114
Η αποτρίχωση με χρήση IPL(αρχικά του IntensePulsedLight, ή έντονο παλμικό φως στην γλώσσα μας) είναι μια ανώδυνη, εντελώς ακίνδυνη μη επεμβατική μέθοδος μόνιμης αποτρίχωσης εγκεκριμένη από τον οργανισμό FDAτης Αμερικής που ενδείκνυται για όλες τις περιοχές του σώματος και του προσώπου και για τα δύο φύλλα.

117Η μέθοδος βασίζεται στην εκπομπή ενέργειας από την κεφαλή της συσκευής με κατεύθυνση τον θύλακα της τρίχας με όχημα την χρωστική της ουσία, την μελανίνη. Το ορατό φως αποτελείται από πολλά μήκη κύματος, όταν μια ποσότητα φωτός πέσει πάνω στο δέρμα ορισμένα από αυτά απορροφώνται .

Η μελανίνη απορροφά το υπέρυθρο φως πολύ καλά και ο θύλακας της τρίχας διαθέτει πολύ περισσότερη μελανίνη από την γύρω περιοχή του δέρματος, έτσι απορροφά επιλεκτικά την εκπεμπόμενη ενέργεια. Όταν η απορροφώμενη φωτεινή ενέργεια φθάσει ένα συγκεκριμένο επίπεδο η πρωτεϊνη της τρίχας καταστρέφεται και ο θύλακας δεν αναπαράγει ποτέ μια νέα τρίχα.

Στην πράξη παλμικό φως διοχετεύεται με την μορφής στιγμιαίας λάμψης στην ρίζα της τρίχας (παλμός) και καθώς αυτό απορροφάται από την μελανίνη της φθάνει στον θύλακα και τον καταστρέφει διά παντός. Η τρίχα δεν ξαναγεννάται, οι γύρω ιστοί παραμένουν εντελώς ανέπαφοι, η παραγωγή κολλαγόνου δεν διαταράσεται και η επιδερμίδα μας μένει λεία και απαλλαγμένη από ερεθισμούς και σπυράκια.

116Όπως καταλαβαίνουμε η μέθοδος μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλους τους τύπους τριχοφυϊας πλην των αποχρωματισμένων από την πάροδο της ηλικίας λευκών τριχών.

115Ο αριθμός των απαιτούμενων θεραπειών ποικίλλει ανάλογα με την προς αποτρίχωση περιοχή, την ορμονική κατάσταση του ατόμου που πρόκειται να αποτριχωθεί και το φύλλο του. Συνήθως χρειάζονται δέκα με δώδεκα θεραπείες, λιγότερες στις μη ορμονοεξαρτώμενες περιοχές του σώματος όπως χέρια, πόδια, μπικίνι, μασχάλες και σχετικά περισσότερες στις ορμονοεξαρτώμενες, όπως πρόσωπο, λαιμός, στήθος, περιοχή κοιλιάς.

Χρειάζεται αριθμός συνεδριών και όχι μία διότι σε κάθε θεραπεία μόνο ένα 15 με 20% των τριχών θα φύγει σε μόνιμη βάση. Αυτό συμβαίνει διότι τόσες μόνο από τις τρίχες κάθε φορά βρίσκονται στην φάση της ανάπτυξης (αναγενή φάση). Η χρονική απόσταση μεταξύ των συνεδριών ποικίλλει και αυτή ανάλογα με την προς θεραπεία περιοχή και τον αριθμό των θεραπειών, συνήθως μεταξύ έξι και τεσσάρων εβδομάδων.

Κατά την διάρκεια του απαιτούμενου χρονικού διαστήματος για την ολοκλήρωση του κύκλου των συνεδριών συνιστάται η αποφυγή της έκθεσης της προς αποτρίχωση περιοχής στην ηλιακή ακτινοβολία χωρίς ισχυρή προστασία, η λήψη φαρμάκων που προκαλλούν φωτοευαισθησία, όπως και η χρήση προϊόντων μαυρίσματος ή solarium.

Επίσης αν επιθυμούμε να αποτριχώσουμε στα μεσοδιαστήματα την συγκεκριμένη περιοχή πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε το κερί, τις κρέμες αποτρίχωσης και να χρησιμοποιήσουμε μόνο ξυράφι ή ψαλιδάκι. Η ιδανική εποχή για την θεραπεία είναι οι χειμερινοί μήνες, που το δέρμα μας έχει λιγότερο ποσοστό μελανίνης.

112Πριν την εφαρμογή οι τρίχες κόβονται σε μικρό μήκος ούτως ώστε να μην συγκρατούν την φωτεινή ενέργεια στο στέλεχος εμποδίζοντας την έτσι να φθάσει στην ρίζα. Το ιδανικό μήκος τους είναι περίπου 1 με 2 χιλιοστά.

Αναφορικά με την αίσθηση που δημιουργείται με την εφαρμογή των παλμών αυτή ποικίλλει μεταξύ του εντελώς ανεπαίσθητου και ενός στιγμιαίου τσιμπίματος μετά τον κάθε παλμό, σε κάθε περίπτωση όμως η μέθοδος είναι ανώδυνη. Ένα ελαφρύ ερύθημα που ίσως δημιουργηθεί υποχωρεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Details

Κατηγορία