top of page

Απλά βήματα για να αποκτήσουμε ένα όμορφο και λαμπερό πρόσωπο

Το δέρμα σας είναι ίσως ο εμφανέστερος δείκτης της βιολογικής σας ηλικίας και ευτυχώς σήμερα η επιστήμη μπορεί να προσφέρει πολλά και χρήσιμα εργαλεία για την φροντίδα του.





Υπάρχουν όμως και πολλά που μπορεί ο κάθε άνθρωπος που ενδιαφέρεται για το θέμα να πράξει μόνος του σχετικά εύκολα.


Αν λοιπόν ανήκεται στους ανθρώπους που ανησυχούν για τα σημάδια που αφήνει το πέρασμα του χρόνου στο πρόσωπο σας είναι καλό να γνωρίζετε μερικές εύκολα πραγματοποιήσιμες συμβουλές που και θα βελτιώσουν από μόνες τους την εμφάνιση του δέρματος σας και θα βοηθήσουν πολύ οποιασδήποτε μορφής θεραπευτικό σχήμα ακολουθείτε για την περιποίηση του προσώπου σας.



Συν Αθηνά και χείρα κίνει λοιπόν.


  • Πετάξτε τα παλαιά, χρησιμοποιημένα καλλυντικά. Με τα δάκτυλα μας μεταφέρουμε βακτήρια στο εσωτερικό των δοχείων των καλλυντικών. Καλό είναι λοιπόν να χρησιμοποιούμε ειδικές μικρές σπάτουλες για να παίρνουμε το απαιτούμενο κάθε φορά προϊόν από μέσα όταν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και να πετάμε την συσκευασία ένα χρόνο μετά το άνοιγμα της. Όσον αφορά την μάσκαρα καλό είναι να πετάμε την παλαιά τρεις μήνες μετά το άνοιγμα της, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να προκληθούν λοιμώξεις στα μάτια.


  • Μην καπνίζετε ή τέλος πάντων ελαττώστε όσο γίνετε το κάπνισμα για καλό όχι μόνο των πνευμόνων σας αλλά και του δέρματος σας. Μελέτη σε ηλικιωμένους αρώστους υπέδειξε ότι δύο πακέτα τσιγάρα την ημέρα προσθέτουν μία δεκαετία γήρανσης στο πρόσωπο.


  • Αφήστε ήσυχα τα τυχόν σπυράκια. Όσοι πιστεύουν ότι σπάζοντας τα σπυράκια καθαρίζουν το δέρμα τους σφάλλουν. Απλά ωθούν τα βακτήρια βαθύτερα στην επιδερμίδα βοηθώντας έτσι την δημιουργία λοιμώξεων.


  • Ναι στον ύπνο, όχι στο στρες. Η στέρηση του ύπνου αναστέλλει την αποκατάσταση της καλής υγείας του δέρματος. Το ψυχολογικό στρες περιορίζει τη δράση του δέρματος σαν φράγματος που κρατά εκτός του οργανισμού τα βακτήρια και συγκρατεί το νερό


  • Να φοράτε πάντα ένα καλό αντιηλιακό. Τα αντιηλιακά σκευάσματα αναστέλλουν τις φθορές που προκαλλεί η ηλιακή ακτινοβολία στο χρώμα και την υφή του δέρματος. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η χρήση αντιηλιακού παρεμποδίζει την εμφάνιση μελανώματος ή δερματικού καρκίνου.


  • Πλύνετε συχνά το πρόσωπο σας. Το δέρμα μας συγκεντρώνει κατά την διάρκεια της ημέρας πολλούς περιβαλλοντικούς ρύπους. Ο καθαρισμός και η απομάκρυνση του μέικ απ κάθε βράδυ ξεκουράζουν το δέρμα και καταπραϋνουν τη δράση των διαφόρων τοξικών ουσιών που το έχουν ερεθίσει.


  • Φρονίζετε πάντα το δέρμα σας όταν ταξιδεύετε. Να έχετε πάντα μαζί σας ένα ήπιο καθαριστικό, μια ενυδατική κρέμα ημέρας. Επίσης προϊόντα που περιέχουν βιταμίνες C, Εκαι Α καθώς και πράσινο τσάι είναι πάντα χρήσιμα.



bottom of page