top of page
Lipogen Θεραπείες Προσώπου

Oxy Life Plus

Το οξυγόνο δεν είναι μόνο ελιξίριο ζωής, είναι επίσης σημαντικός παράγοντας ομορφιάς , γιατί η αναπνοή των κυττάρων έχει πρωταρχική σημασία για την διατήρηση-βελτίωση της νεανικότητας τους.

Ο γηρασμός γενικότερα έχει χαρακτηριστεί ως φαινόμενο ελάττωσης του οξυγόνου από τα κύτταρα ή απλά ως πλημμελής αναπνοή των κυττάρων με αποτέλεσμα την εξασθένιση όλων των λειτουργιών τους. Το δέρμα μας λοιπόν ως ένας ζωντανός και πολύπλοκος ιστός αναπνέει και έχει ανάγκη από οξυγόνο. Βρίσκεται δε σε πλεονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων ιστών του οργανισμού μας, διότι έχει στην διάθεση του δύο πηγές οξυγόνου. Η μία πηγή είναι το αίμα και η άλλη ο αέρας.

Κάτω από το δέρμα μας υπάρχει ένα πηκτό πλέγμα αιμοφόρων αγγείων το οποίο φέρνει θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο.

Από το εξωτερικό περιβάλλον το δέρμα μας παίρνει οξυγόνο από όλη του την έκταση που υπολογίζεται στα 2 τετραγωνικά μέτρα . Αυτή η διαδικασία ονομάζεται ΄΄άδηλος αναπνοή΄΄.

Η άδηλος αναπνοή, παρουσιάζει μια προοδευτική παρακμή με το πέρασμα του χρόνου. Έχει υπολογιστεί μία μείωση της ικανότητας αναπνοής του δέρματος των ενηλίκων περίπου 30% σε σχέση με τους εφήβους. Αλλά και η εσωτερική τροφοδοσία του δέρματος με οξυγόνο, μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, λόγω της μειωμένης δραστηριότητας των τριχοειδών αιμοφόρων αγγείων.

Επομένως το δέρμα μας γίνετε φτωχότερο σε οξυγόνο, γεγονός που οδηγεί τις κυτταρικές λειτουργίες σε προοδευτικό μαρασμό γιατί η δυνατότητα των κυττάρων απορρόφησης και αφομοίωσης θρεπτικών συστατικών εξαρτάται από την οξυγόνωση τους.

Η έλλειψη οξυγόνου εκδηλώνεται στην επιδερμίδα με γηρασμό, δηλαδή θαμπή όψη και άτονη, ρυτίδες, χαλάρωση και δυσχρωμίες.


Οξυγόνωση επιδερμίδας:

Κάθε άνθρωπος λοιπόν σκέφτεται πολύ εύκολα ότι οξυγόνο μπορούμε να δώσουμε στο δέρμα μας μέσα από τους δύο φυσικούς δρόμους τροφοδοσίας με αέρια.
Για να αυξήσουμε λοιπόν την εσωτερική οξυγόνωση της επιδερμίδας θα πρέπει αφ’ ενός να φέρουμε περισσότερο αίμα στα κύτταρα και αφ’ ετέρου αυτό το αίμα είναι ανάγκη να είναι όσο το δυνατό πλουσιότερο σε οξυγόνο.
Έτσι λοιπόν έχει η σύγχρονη αισθητική μηχανήματα, τα οποία από τον ατμοσφαιρικό αέρα απομονώνουν το οξυγόνο, το οποίο εκτοξεύουν σε κατάλληλα προετοιμασμένο δέρμα. Το ενεργό αυτό οξυγόνο ενσωματώνεται σε ειδικά παρασκευάσματα, τα οποία εισχωρούν στην επιδερμίδα, όπου αποδεσμεύεται το οξυγόνο και έτσι επιτυγχάνεται ουσιαστική οξυγόνωση και συγχρόνως υδάτωση και θρέψη των κυττάρων.
Η εξέλιξη της κοσμετολογίας μας έχει δώσει πολύ εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας του δέρματος τα οποία τροφοδοτούν την επιδερμίδα με οξυγόνο σε καθημερινή βάση.
Το OXY- LIFE μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά την αντιγήρανση της επιδερμίδας και μέσα από την διαδικασία της οξυγόνωσης, αξιοποιώντας τις φυσικές δυνατότητες του οργανισμού.

Οφέλη προσώπου:
> Μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων
> Ανάπλαση επιδερμίδας
> Μείωση υπέρχρωσης
> Λείανση σημαδιών ακμής
> Οξυγόνωση επιδερμίδας και βελτίωση της λάμψης της
> Δημιουργεί τις αναγκαίες συνθήκες για την σύνθεση του κολλαγόνου
> Αυξάνει την άμυνα της επιδερμίδας στις ελεύθερες ρίζες

Οφέλη σώματος:
> Μείωση κυτταρίτιδας
> Λείανση ραγάδων
> Λεμφική αποσυμφόρηση
> Ενίσχυση στο αδυνάτισμα

Εισπνοή οξυγόνου:
> Διαύγεια πνεύματος
> Βελτίωση λειτουργίας μεταβολισμού των κυττάρων
> Καταπολέμηση στρες
> Αναζωογόνηση, ανακούφιση, αποσυμφόρηση, λάμψη

bottom of page