top of page
Lipogen Υπηρεσίες Αποτρίχωσης

Αποτρίχωση με χρήση κεριού

Στο ακόλουθο κείμενο θα βρείτε ορισμένες πολύ χρήσιμες συμβουλές για αποτελεσματική και ανώδυνη αποτρίχωση, ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Είναι καλύτερα το ξεκίνημα της θεραπείας να βρει το δέρμα μας στεγνό και καθαρό, ας αποφύγουμε λοιπόν την χρήση κάποιας λοσιόν την ημέρα που έχουμε προγραμματίσει την αποτρίχωση τρεις εβδομάδες πριν την ημέρα της εφαρμογής του κεριού θα πρέπει να αποφεύγεται. Οι τριχούλες πρέπει να είναι αρκετά μεγάλες ώστε να μπορούν να ξαπλώνονται πάνω στο δέρμα, δηλαδή κάπου έξι με επτά χιλιοστά. Αν συνηθίζεται το ξυράφι η τάση των τριχών είναι να αναπτύσσονται άνισα, όσο λοιπόν περιμένουμε να μεγαλώσουν τόσο ομοιόμορφο θα είναι το μήκος τους την ημέρα της αποτρίχωσης και τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχουμε από την εφαρμογή.

Αν πρόκειται να κάνετε αποτρίχωση στην περιοχή του μπικίνι είναι καλύτερο αυτή να γίνει λίγες ημέρες πριν ή μετά από την περίοδο σας. Όσο εγγύτερα βρισκόμαστε στις ημέρες της περιόδου τόσο περισσότερη ευαισθησία υπάρχει στο δέρμα μας και το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι ασθενές.

Επίσης είναι καλύτερα να αποφεύγουμε την σεξουαλική επαφή τις πρώτες 48 ώρες μετά από κάθε είδους αποτρίχωση με κερί στο μπικίνι. Κατά την διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου το σώμα μας είναι περισσότερο ευαίσθητο στην προσβολή από βακτήρια τα οποία ενδεχομένως να προκαλέσουν μολύνσεις όπως και επιπλέον ευαισθησία.

Αυτές τις πρώτες δύο ημέρες μπορεί το δέρμα να είναι ερεθισμένο και να έχει μια παρατεταμένη ερυθρότητα, αν συμβεί αυτό δοκιμάστε μια κρύα κομπρέσα ή μια τοπική φροντίδα, επίσης διατηρείστε την περιοχή όσο καθαρότερη γίνεται.
Αν είστε πολύ ευαίσθητη στον πόνο μπορείτε να λάβετε κάποιο παυσίπονο λίγο πριν την εφαρμογή, να θυμάστε πάντα όμως ότι η αυτοσυγκέντρωση είναι το σημείο κλειδί για την ελάττωση του πόνου. Ας προσφέρουμε στο δέρμα μας τον χρόνο που χρειάζεται για την θεραπεία, ας αποφύγουμε για κάποιες ημέρες την έκθεση στον ήλιο, την σάουνα και την χρήση συνθετικών ρούχων. Αυτό γιατί κατά την διάρκεια της συνεδρίας η εξωτερική επιφάνεια της επιδερμίδας μπορεί να αφαιρεθεί, γεγονός που ίσως αυξήσει την ευαισθησία του δέρματος στην ηλιακή ακτινοβολία και συνακόλουθα τον κίνδυνο ενός εγκαύματος.

Επίσης η εφαρμογή του κεριού δημιουργεί μια αύξηση της θερμοκρασίας της επιδερμίδας, καλό λοιπόν είναι να αποφεύγουμε να την εκθέτουμε σε επιπλέον θερμότητα όπως εκείνη του ζεστού ατμού. Όσον αφορά την πρώτη ύλη των ρούχων, εκείνα από φυσικές ίνες όπως πχ το βαμβάκι επιτρέπουν την καλύτερη και ευκολότερη αναπνοή του δέρματος, γεγονός που βοηθά πολύ στην χαλάρωση από την θεραπεία.

Καλό είναι να κάνουμε peeling σε καθημερινή βάση, είναι σημαντικό για την αποφυγή της ανάπτυξης τριχών με ανάποδη φορά, φορά δηλαδή προς το εσωτερικό του δέρματος. Το φαινόμενο αυτό μπορεί να συμβεί μετά την συνεδρία της αποτρίχωσης διότι οι νεκρές άνω στιβάδες της επιδερμίδας ίσως κλείσουν τους πόρους και παγιδέψουν έτσι τις τρίχες.

Εκείνες δεν μπορούν τότε να μεγαλώσουν φυσιολογικά και καταλήγουν να αυξάνουν το μήκος τους αντίστροφα, δηλαδή προς τα μέσα, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό άσχημα εξογκώματα. Όσο και να προσπαθούμε να το αποφύγουμε το γεγονός αυτό μπορεί πάντα να συμβεί, ακόμη και σαν αποτέλεσμα της συχνής χρήσης πολύ σφικτών και στενών ρούχων, του τύπου του δέρματος ή τις τρίχας. Είναι χρήσιμο λοιπόν να κάνουμε peeling συχνά μετά τον καθαρισμό του δέρματος μας, όπως και να χρησιμοποιούμε ειδικό σφουγγάρι κατά το πλύσιμο του σώματος μας.

bottom of page