top of page
Lipogen Υπηρεσίες Διαιτολογίας

Διατροφή

Είμαστε ότι τρώμε, μια μεγάλη αλήθεια εύκολη στην ρήση της άλλα όχι το ίδιο εξίσου στην εφαρμογή της.
Είναι παραδεκτό από όλη την επιστημονική κοινότητα πως οι κάθε είδους τροφές που επιλέγουμε να καταναλώσουμε είναι πρωταρχικός παράγων της ευεξίας και της υγείας μας.

Μια λανθασμένη ποσοτικά, ποιοτικά ή και τα δύο διατροφή σίγουρα θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στην εμφάνισης μας πρώτα και στην υγεία μας στην συνέχεια.

Η παχυσαρκία είναι ένας ύπουλος εχθρός της αισθητικής του σώματος και μια σοβαρή απειλή για την υγεία.
Στην απώτερη αρχή του ανθρωπίνου είδους έπαιζε το ρόλο μιας χρήσιμης αποθήκης λίπους που εξασφάλιζε την επιβίωση του ατόμου σε εποχές λιμού αλλά το μόνο που εξασφαλίζει στις ημέρες μας είναι η μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης και μια σειρά δυσάρεστων αισθητικών επιπτώσεων που έχουν σοβαρό αρνητικό αποτέλεσμα στην αυτοπεποίθηση και τα συναισθήματα των ανθρώπων που πάσχουν από αυτήν. Η τροφή προμηθεύει ενέργεια, όταν η προμηθευόμενη ενέργεια είναι περισσότερη από όση το άτομο χρειάζεται για τις λειτουργικές ανάγκες του σώματος του η επιπλέον ενέργεια αποθηκεύεται στο σώμα ως λίπος. Αν αυτό γίνεται συνέχεια τότε αυξάνεται το σωματικό βάρος.

Είναι μια αρρώστια της εποχής μας που ευθύνεται για μια σειρά εκφυλιστικών παθήσεων όπως η αρτηριοσκλήρωση, η υπέρταση, οι καρδιοπάθειες, με απώτερο αποτέλεσμα τη βράχυνση της ζωής των ανθρώπων που πάσχουν από αυτή.

Ανάλογα με το αίτιο της η παχυσαρκία διακρίνεται σε εξωγενή και ενδογενή. Εξωγενής θεωρείται η παχυσαρκία που οφείλεται σε διαιτητικούς παράγοντες και ενδογενής εκείνη που έχει σαν αιτία μεταβολικές ενδοκρινολογικές διαταραχές και νοσήματα. Μελέτες έχουν δείξει πως το ποσοστό των ενδογενών παχυσαρκιών κυμαίνεται μεταξύ του 5 και του 10 επί τοις εκατό των περιπτώσεων παχυσαρκίας. Το υπόλοιπο 95 με 90 τοις εκατό θεωρούνται εξωγενείς παχυσαρκίες.

Κύρια προϋπόθεση για την εξωγενή παχυσαρκία είναι το θετικό ισοζύγιο θερμίδων δηλαδή ένας συνδυασμός υπερβολικής πρόσληψης θερμίδων και μειωμένης σωματικής δραστηριότητας. Αυτό δεν επιδέχεται βέβαια καθόλου εύκολη ανάγνωση. Δεν αρκεί να υποβάλλουμε έναν ανθρώπινο οργανισμό σε μια διατροφή περιορισμένης πρόσληψης θερμίδων χωρίς γνώσεις, εμπειρία και προσοχή και έτσι απλά και αυτός να χάσει βάρος, συνεχώς πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι σε πολλά παχύσαρκα άτομα παρατηρείται ελάττωση κατανάλωσης θερμίδων και αυτή είναι η κύρια αιτία της παχυσαρκίας τους. Η ρύθμιση του ισοζυγίου των θερμίδων δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση για να αφεθεί αποκλειστικά σε συμβουλές που βρίσκουμε στο διαδίκτυο και από μη ειδικούς επιστήμονες.

Η παχυσαρκία μπορεί να επισυμβεί κατά όλη την διάρκεια ζωής ενός ανθρώπου, σε κάθε φάση της ηλικίας του και χαρακτηρίζεται από υπερβολική εναπόθεση λίπους στις λιποαποθήκες του σώματος. Η κατανομή του λίπους αυτού είναι γενετικά καθορισμένη και διαφέρει ανάλογα με το φύλλο.

Η παραμόρφωση του σώματος είναι η πρώτη επίπτωση της παχυσαρκίας, η ανατομική φόρμα του σώματος αποδιοργανώνεται και αυτό αρχίζει να ασχημαίνει και να γίνεται λιγότερο λειτουργικό με άμεση συνέπεια την υπονόμευση της ψυχικής ευφορίας και αυτοπεποίθησης του πάσχοντος ατόμου. Δεν θα πρέπει στο σημείο αυτό να παραλείψουμε και τις κοινωνικές επιπτώσεις της παχυσαρκίας, που μπορεί να είναι πολύ περισσότερο σοβαρές σε ορισμένες νεαρές ηλικίες από άλλες φυσικές επιπτώσεις.

Τα παχύσαρκα παιδιά γίνονται σε μικρότερο βαθμό αποδεκτά από μικρούς και μεγάλους. Πολλές έρευνες έχουν δείξει υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σε παχύσαρκα άτομα σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Ιδιαίτερες κοινωνικές επιπτώσεις με αρνητικό πρόσημο παρατηρούνται και στις παχύσαρκες γυναίκες, η παχυσαρκία συνδέεται με μείωση της κοινωνικοοικονομικής στάθμης των γυναικών.

Η τροφή είναι ο τρόπος που αυτή η θαυμαστή μηχανή που λέγεται άνθρωπος αντλεί την δύναμη και την ενέργεια που χρησιμοποιεί για να παράγει έργο, να αναπτύσσεται και να ζει στο περιβάλλον του.
Στο Lipogen με επιστημονική γνώση, εξειδίκευση και εμπειρία διαμορφώνουμε το καθημερινό σας διαιτολόγιο με βάση το δικό σας πρόγραμμα και ρυθμό ζωής και τις δικές σας, απολύτως προσωπικές ανάγκες.
Κοντά μας εκτός των υπηρεσιών διαιτολογίας που παρέχονται μεμονωμένα η εξειδικευμένη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος μας βρίσκεται δίπλα σας, υποστηρίζοντας με προσωποποιημένες διατροφικές συμβουλές και σχήματα τα αισθητικά πρωτόκολλα που ακολουθείτε στις θεραπείες σώματος, όπως καταπολέμηση κυτταρίτιδας, λιποδιάλυση, μυϊκή τόνωση, σύσφιγξη, χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση για εσάς.
Προσφέροντας σας το κατάλληλο διατροφικό πρόγραμμα δημιουργημένο κατόπιν λεπτομερούς συζήτησης μαζί σας επιτυγχάνουμε την τόνωση και αφύπνιση του μεταβολισμού σας και την περαιτέρω ενεργοποίηση του οργανισμού σας.

> Μεγιστοποιούμε σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα το αισθητικό αποτέλεσμα του προγράμματος σας.
Γιατί κοντά μας;

> Σε εμάς θα βρείτε εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής από ειδικό Διατροφολόγο/Διαιτολόγο με πολυετή εμπειρία, οι ανάγκες και ο ρυθμός ζωής σας θα ληφθούν σοβαρά υπόψη
Θα στερηθώ;

Είναι γεγονός πως με περιορισμό της κατανάλωσης λιπών και υδατανθράκων έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στον καταβολισμό του λίπους, αλλά στους παχύσαρκους ανθρώπους παρατηρείται υπερλειτουργία των πεπτικών ορμονών που έχει σαν συνέπεια το άτομο να χωνεύει καλύτερα από τους άλλους με αποτέλεσμα να πεινάει περισσότερο. Εδώ έρχεται η γνώση του ειδικού να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος χωρίς το δυσάρεστο συναίσθημα της πείνας.

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
● Λιπομέτρηση με επιστημονικής ακριβείας λιπομετρητή
● Υπολογισμός βασικού μεταβολισμού
● Επιστημονική διαιτολογική προσέγγιση
● Διατροφικά σχήματα για ειδικές περιπτώσεις
Μην ξεχνάτε ποτέ πως η πρόληψη είναι βασικό συστατικό της ευζωίας και το ότι η διατροφή καθορίζει σε υψηλό βαθμό την ποιότητα ζωής μας.

bottom of page